Miért Szeretem Magyar Országot


Why Do I love Hungary?

Drága Barátaim!

Végre látható és megtudható mik történnek, Orbán Viktor itt lesöpörte és zsebre tette a brüszeli uniós parlamentet a bal liberális tájékozatlan,felkészületlen, támadókkal együtt,utána volt egysajtótájékoztató is,ahol szintén kiállt az országunkért,ahogy ezt még senki nem tette,aki ezt nem így látja,azzal nagy baj van,menjen orvoshoz azonnal…….:-)
Hallgassátok szeretettel, mindenkit csókolva
Olga

“Mindenki abol gazdalkodik amibol van.” L.Z.barátom.

Viktor Orban, Hungary’s combative prime minister, already had support this past week:

a Hősök teréről, és hat óra körül a Parlamentnél a Szózat és a székely himnusz eléneklésével véget. A fáklyával vonuló tömeg több mint százezres lehetett, mert a felvonulók megtöltötték a Kossuth teret és az Alkotmány utca egy részét is. A magyar zászlókat lengető résztvevők többször skandálták azt, hogy “Viktor, Viktor”, és a náluk lévő táblák többsége is a kormányfőt éltette.
A Belügyminisztérium, amely általában nem szokta a tömegrendezvények létszámát megbecsülni, szombat esti közleményében azt írta, hogy “a békés, jó hangulatú eseményen közel négyszázezren vettek részt. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett”. A minisztérium hozzátette, hogy rendőri intézkedésre nem volt szükség.

Bencsik András újságíró, a rendezvény egyik szervezője a felvonulók számát egy millióra becsülte. Az [origo]-nak a rendezvény után azt mondta, hogy a békemenettől azt reméli, hogy így külföldön is észreveszik, hogy nincs diktratúra. “Csak akkor lehet mozgósítani egy millió embert a kormányért, ha megindul a magyarok lelke” – fogalmazott Bencsik András, és hozzátette: “ilyenre Európában még nem volt példa”.
“Nem vagyunk bóvli szavazók”
“Te, András, mi lesz a teendőnk a békemenet közben” – kérdezte délután fél négykor Bencsik Andrást egy huszáregyenruhába öltözött férfi. “Csak annyi, hogy jöttök és vonultok” – választolta Bencsik András. A huszár egyenruhás férfi az [origo]-nak elárulta, hogy hatan érkeztek Tökölről, a Mikecz Kálmán bandériumból, hogy “a huszárok is a kormányt éltessék”.
Egy piros-fehár-zöld sálat viselő nő azt mondta, hogy azért érkezett a lányával és a barátnőjével, hogy Orbán Viktorért álljon ki. “Megmutatjuk, hogy sokan vagyunk, és nem vagyunk bóvli szavazók” – mondta nő. Egy férfi, aki az erdélyi Sepsiszentgyörgyről érkezett, azt mondta, hogy 22 órát vonatozott azért, hogy “részvételével meghálálja Orbán Viktornak a magyar állampolgárság megadását”.

Egy nő, akinek nagytányér méretű kokárdáját két biztosító tű tartotta a kabátján, azt mondta: “én Orbán Viktorért vonulok, meg, na jó, Schmitt Pálért is”. A köztársasági elnök plágiumügye többször is szóba került a rendezvény résztvevői között. Egy férfi azt mondta, hogy szerinte “Schmitt Pálért külön felvonulást kellene szervezni, hogy ő is érezze az emberek szeretetét”.
Egy pécsi nő elárulta az [origo]-nak, hogy egy utazási irodánál dolgozik, és négy buszt szervezett Budapestre. Szerinte nagyon fontos, hogy sokan vonuljanak a kormányért, és hozzátette, hogy “nekünk van szükségünk a több százezres békementre, nem a kormánynak”. Azt nem mondta meg, mennyit kellett fizetniük a buszra szálló felvonulóknak.
Széles Gábor, Pataky Attila, Bayer Zsolt és Bencsik András vezették a menetet. Kattintson a további képekért!
Széles szerint a Valutaalap “jó útnak” számít
“Így már könnyebb lesz a tárgyalás a Valutaalappal” – kiáltott fel egy nyugdíjas nő délután négy órakor, amikor már több tízezren lehettek a Hősök terénél. Az [origo] által megkérdezett résztvevők azt mondták, hogy “a békemenet az IMF-nek is üzenet, hogy nem ők határozzák meg a magyar miniszterelnök személyét”. Egy nő azt mondta, hogy szerinte “Orbán Viktor úriember, hogy a történtek után leül tárgyalni a Valutaalappal”.
Az Andrássy úton induló felvonulókat többek között Bayer Zsolt és Bencsik András újságírók, Széles Gábor nagyvállalkozó és Pataky Attila vezette. Ők egy molinót cipeltek, amelyre azt írták: Nem leszünk gyarmat – We will not be a colony, utóbbi a magyar felirat angol nyelvű fordítása. Bayer Zsolt az [origo]-nak azt mondta: “a külföldi sajtó hozzáállását megváltoztatja, ha külföldön is látják, hogy a kormánynak erős támogatottsága van”.

Széles Gábor egy kokárdát tűzött a kabátjára. Az [origo]-nak ezt azzal indokolta, hogy ezt könnyebb vinni, mint egy zászlót. Széles Gábor a békemenetről azt mondta:

“ez a kormány hitét erősíti, hogy jó úton jár”. Az [origo] kérdésére, hogy az IMF-fel megkezdett tárgyalás “jó útnak” számít-e, hiszen Orbán Viktor és Matolcsy György korábban elutasította a Nemzetközi Valutaalap segítségét, Széles Gábor azt válaszolta: “az ami, az IMF-fel történt, kommunikációs probléma, lesz megállapodás szerintem, az IMF-kontroll pedig ezután teljesen normális”.

A Belügyminisztérium becslése szerint nyégyszázezren vettek részt a felvonuláson. További képekért kattintson!
Két nő görög zászlókat tartva vonult a békemenetben. Az egyik nő azt mondta, hogy a férje görög, és azért tartja a zászlót, “amelyet valaki sajnos izraelinek nézett”, mert nemcsak a magyarokért, hanem a görögökért is vonul. “Görögországban sajnos már átvette az irányítást a Valutaalap, és kormányt is váltott, nem szabad, hogy itt is megtörténjen”.
“Soha nem leszünk gyarmat”=colony to the EU

A felvonulókat vezető Pataky Attila egy fehér lepelt viselt, rajta egy rószaszín szívvel, illetve egy felirattal, amelyen az állt:
“A kétségből az egységbe”. Az énekes az [origo]-nak azt mondta: “szakrális jelentősége van a békemenetnek”. Szerinte a felvonulók a szeretet jegyében a nemzet egységéért mennek, és hozzátette: “az embereknek és az égnek mutatjuk fel a szeretetet, mert mi a fény gyermekei vagyunk, és feladatunk a Kárpát-medence szívcsakrájának őrzése”. Az [origo] kérdésére, hogy ez mit jelent, azt mondta: mindenki nézzen utána az interneten.
A békemenet nagyjából másfél órán keresztül haladt az Andrássy, illetve a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül a Parlament felé. Útközben a résztvevők többször elénekelték a Tavaszi szél vizet áraszt és a Kossuth Lajos azt üzente kezdetű dalokat és a székely himnuszt. A felvonulókat többnyire megtaposolták útközben, az LMP-székháznál viszont az erkélyről “Új ellenállás” feliratú táblákat mutattak nekik. Erre a felvonulók közül többen dühösen azt kiabálták: “gyertek le”.
Este fél hét körül ért véget a rendezvény a Kossuth téren. Képriportunkért kattintson!
A Kossuth térre fél hat körül érkeztek meg a folyamatosan Orbán Viktor nevét skandáló résztvevők, akik alig tudtak beljebb menni, mert ekkor már a tér szinte tele volt. Bayer Zsolt mikrofont ragadva azt mondta: “ritkán hatódom meg, de most sikerült”. Bayer hozzátette, hogy “ország, világnak üzenjük, hogy a kormány nincs egyedül, és üzenjük Európának, hogy soha nem leszünk gyarmat”.
Széles Gábor és Bayer Zsolt ezután könnyes szemmel hallgatta a Szózatot és székely himnuszt, amelyet csak másodszor sikerült elénekelni. Az első próbálkozás közben ugyanis Széles Gábor magához ragadta a mikrofont, és az éneklést félbeszakítva megköszönte azt, hogy az emberek nagy számban jelentek meg a felvonuláson, majd azt mondta: “leborulok a nemzet nagysága előtt”. A résztvevők közül is többen könnyeztek. A tömegben álló idősebb nő azt mondta az [origo]-nak: “ez életem legszebb napja”. Majd hozzátette: “ja, és amikor megszületett a kislányom”. Quote

Advertisements

About Drolgalazin

Dr Olga Lazin is a UCLA graduate in History. American Constitutional and Globalization history. She is a published author, and History Lecturer. Read her book: http://www.decentralizedglobalization.com. You can access and download her books at: http://www.olgalazin.com In Hard copy: Globalization is Decentralized: Easter Europe and Latin America Compared, Civic And Civil Society, Foundations And U.S. Philanthropy, published 2016 Author HOUSE, USA. Book: http://www.decentralizedglobalization.com She has been teaching History at UCLA, Cal State University Dominguez Hills, Cal State University Long Beach, as well as University of Guadalajara (UDG) and University of Quintana Roo, in Mexico for over 26 years. Her specialty is History of Food, Globalization of technology, food History, and the American Constitution. As a hobby, she is practicing permaculture. Her radio show is accessible 24 hours a day at: http://www.blogtalkradio.com/dr_olga_lazin FACEBOOK: OLGA LAZIN DROlga Lazin Twitter; @olgamlazin Instagram; #lazinolga E-mail; olazin@ucla.edu
This entry was posted in dr olga lazin, Hungary, Viktor Orban. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s