Ghimbirul GINGER Precious Super Food For the Brain: Mirror Site


Planta SUPER, GHIMBIRUL:   

GHIMBIR – Alimentul suprem pentru creier
Scris de Alec Blenche in data de 17 octombrie 2013

Link: 

Radacina de ghimbir este o binecunoscuta minune pentru sanatate, remediind orice, de la inflamatie, la cancer si diabet. Dar stiai ca poate de asemenea sa imbunatateasca activitatea creierului?
In lumea noastra solicitanta, abilitatea cognitiva acuta este esentiala. Din fericire, ghimbirul este un aliat proeminent in cautarea memoriei sporite si a claritatii mentale. Mai mult, acesta joaca un rol substantial in protejarea impotriva stresului oxidativ si a bolilor neurologice.
GHIMBIR =Remediu minune
Ca aliment functional, ghimbirul este greu de depasit. Utilizat peste tot in lume ca un delicios ingredient culinar, mai are si o indelungata lista de consemnari ale beneficiilor vindecatoare.
Ghimbirul a fost aratat ca:
– reduce durerea
– previne diabetul
– invinge cancerul
– vindeca infectiile bacteriene si fungice
– imblanzeste inflamatiile
– alina greturile
– micsoreaza efectele chimicalelor toxice
– trateaza boala non-alcoolica a ficatului gras(steatoza hepatica non-alcoolica)
– protejeaza impotriva radiatiilor
– imbunatateste sanatatea cardiovasculara
Image

Foto Dr OLga Lazin, 2014, Santa Monica
– opreste migrenele
Si mai sunt….. Cercetarile actuale au aratat ca ghimbirul te poate ajuta sa devii mai destept si te poate proteja si impotriva afectiunilor neurologice.
Amplificare a functiei cerebrale cu ghimbir 

Cercetarile publicate in Evidence Based Complementary Medicine/Medicina Complementara Bazata pe Dovezi au gasit ca femeilor de varsta mijlocie care consuma ghimbir isi imbunatatesc abilitatea cognitiva. Saizeci de participante sanatoase au primit la intamplare fie un placebo, fie un extract standardizat de ghimbir (400 si 800 mg odata pe zi) pentru doua luni. Voluntarele au fost evaluate dupa o luna si dupa doua luni prin teste de memorie si functionare cognitiva. Cele care au primit extractul au demonstrat o considerabila sporire a memoriei, in timp ce stresul oxidativ cerebral a fost redus.

Un alt studiu a descoperit ca radacina de ghimbir a ajuta la micsorarea neurotoxicitatii monoglutamatului de sodiu (MSG). Dupa ce cobaii albinosi masculi au primit o doza zilnica (4mg/kg corp) de MSG pur timp de treizeci de zile, a fost observata o scadere semnificativa a hormonilor epinefrina si norepinefrina impreuna cu una a neurotransmitatorilor dopamina si serotonina. Totusi, cand li s-a dat o injectie cu extract din radacina de ghimbir (100 mg/kg de corp) pentru aceeasi perioada, hormonii si neurotransmitatorii au sporit semnificativ. Cercetatorii au gasit apoi ca atunci cand ambele erau administrate simultan, extractul diminua efectele vatamatoare ale MSG – conducand echipa de cercetatori spre concluzia ca ghimbirul actioneaza ca un puternic agent protector.
Ca excitotoxina, MSG este pus in legatura cu Alzheimer-ul, scleroza multipla, boala Parkinson, autism si tulburarea de deficit de atentie.

Fie ca lupta cu declinul cognitiv datorat varstei sau cu aditivii alimentari toxici, despre ghimbir se poate spune ca este o radacina exceptional de protectoare. Includerea lui in dieta ta zilnica este un puternic obicei de afirmare a sanatatii.
Utilizeaza-l ca si condiment in mancare, ceai, sau sub forma de extract pentru a ajuta la protejarea sanatatii creierului si nervilor, acum si pe viitor.
Alte articole referitoare la ghimbir si proprietatile acestuia:
Radacina de ghimbir, un remediu miraculos pentru cancerul la prostata
…ghimbirul este numit “dulapul de medicamente”?
Despre detoxifiere si cateva retete

Surse pentru acest articol:
http://science.naturalnews.com
http://science.naturalnews.com
http://www.ncbi.nlm.nih.gov
http://gaia-health.com
http://science.naturalnews.com
http://science.naturalnews.com
http://www.botanicchoice.com
http://www.whfoods.com

http://www.cbn.com – despre ghimbir

About Drolgalazin

Dr Olga Lazin is a UCLA graduate in History. American Constitutional and Globalization.She is a published author, and History Lecturer at UCLA. You can access and download her books at: http://www.olgalazin.com In Hard copy: Globalization is Decentralized: Easter Europe and Latin America Compared, Civic And Civil Society, Foundations And U.S. Philanthropy, published 2016 Author HOUSE, USA. She has been teaching History at UCLA, Cal State University Dominguez Hills, Cal State University Long Beach, as well as University of Guadalajara (UDG) and University of Quintana Roo, in Mexico for over 26 years. Her specialty is History of Food, Globalization of technology, food History, and the American Constitution. As a hobby, she is practicing permaculture. Her radio show is accessible 24 hours a day at: http://www.blogtalkradio.com/dr_olga_lazin FACEBOOK: OLGA LAZIN DROlga Lazin Twitter; @olgamlazin Instagram; #lazinolga E-mail; olazin@ucla.edu
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s