Tr : Sinteza SITE-URI de Muzica. Albume. Harti. Istorie


Old stuff about Marylin:de la : Aurelia Aurelia <aurica60>

MARILYN MONROE

SCLAVĂ A PROGRAMULUI DE CONTROL MENTAL MK ULTRA

Marilyn Monroe (1926-1962) este probabil cea mai emblematică figură a culturii americane și cel mai cunoscut sex symbol din toate timpurile. Ea a întruchipat tot ceea ce reprezenta Hollywood-ul: lux, fascinație și sex appeal. Această femeie blondă și senzuală a revoluționat industria cinematografică, influențând și astăzi cultura populară americană. Dar puțini știu că în spatele zâmbetului ei fotogenic se ascundea o ființă fragilă, exploatată și supusă unui control mental permanent de către puternicii ei dresori. În timp ce pe ecran ea a reprezentat tot ce avea Hollywood-ul mai strălucitor, în viața particulară, ea a reprezentat în egală măsură tot ce avea Hollywood-ul mai întunecat. Specialiști de la cel mai înalt nivel i-au controlat fiecare gest sau acțiune, făcând-o în final să-și piardă mințile. Moartea ei la numai 36 de ani se numără printre primele morți misterioase ale multor celebrități americane. În timp ce o serie de aspecte au indicat o crimă, până astăzi, moartea ei a rămas clasificată drept sinucidere.

marilyn+monroe.jpg

Mulți dintre biografii care i-au analizat viața și problemele psihice cu care s-a confruntat au ajuns la aceeași concluzie tulburătoare: Marilyn Monroe s-a numărat printre primele celebrități supuse controlului mental al programului Monarch, o ramură a programului CIA numit „MK Ultra”. Prin programare psihică, ea a devenit o marionetă a elitei din umbră, și chiar modelul prezidențial al lui J.F. Kennedy. Unii analiști susțin că ar fi fost „aruncată din trenul libertății”, termen folosit de MK Ultra pentru „sclavii” care sunt omorâți atunci când devin inutili și chiar potențial periculoși pentru stăpânii lor. Articolul de mai jos aruncă o privire asupra vieții și carierei lui Marilyn Monroe, o tânără singuratică, a cărei frumusețe a devenit un blestem.

Norma Jeane Mortenson a avut o copilărie dificilă. Nu și-a cunoscut niciodată tatăl, iar mama ei era instabilă psihic și deci incapabilă să aibă grijă de ea. În cartea autobiografică My Story (Povestea mea) Marilyn scrie că-și amintește cum mama ei „urla și râdea” în timp ce era dusă cu forța la spital. La vârsta de 11 ani, Norma Jeane a intrat în grija statului și s-a perindat prin 11 orfelinate și cămine adoptive, fiind deseori tratată cu duritate sau grosolănie, iar în trei dintre ele, chiar abuzată.

Mai întâi, Norma Jeane a fost adoptată de prietena cea mai bună a mamei ei, Grace McKee și de noul ei soț, „Doc” Goddard, care a hărțuit-o sexual în repetate rânduri, ceea ce a determinat-o să ceară să fie mutată. Când avea 14 ani, a fost trimisă să locuiască în casa mătușii ei din Compton California. Aici, nepotul mătușii a încercat să abuzeze de ea, făcând-o din nou să se mute. O altă mamă adoptivă a biciuit-o pentru că și-ar fi atins partea rușinoasă a corpului. În sfârșit, când fost adoptată de doamna Kimmel, care ținea o pensiune, unul dintre rezidenți a chemat-o în camera lui, a încuiat ușa și a obligat-o să-l masturbeze. Când i-a dat drumul, i-a întins o monedă și i-a spus să-și cumpere o înghețată. Ea i-a aruncat moneda în față și a fugit să-i povestească doamnei Kimmel ce i s-a întâmplat, dar aceasta nu a crezut-o. Marilyn își amintea că a mers în camera ei și a plâns toată noaptea, iar în zilele următoare a făcut duș după duș, ca să se simtă curată (comportament tipic al victimelor abuzate sexual). Marilyn spunea că de la acel incident, a început să se bâlbâie în momentele de frică sau stres. Această copilărie instabilă și deseori traumatică a făcut din Norma Jeane candidatul perfect pentru programul Monarh de control mental. Astfel, tânăra în căutare de lucru în show biz a avut profilul perfect pentru a fi programată.

lavey.jpg
Înainte de a deveni celebră, Norma Jeane a lucrat ca stripteuză la Burlesque House, în Los Angeles. Aici l-a cunoscut pe Anton LaVey (foto), cel care puțin mai târziu va fonda influenta Biserică a Satanei (Church of Satan). Acesta era un angajat al MK Ultra, iar Monroe a devenit una din „pisicuțele” sclave. În aceeași perioadă, LaVey avea o relație cu actrița Jayne Mansfield. Marilyn Monroe și Jayne Mansfield au avut multe în comun: amândouă au fost bombe sexy; amândouă au fost blonde (nenaturale) și au sexualizat Hollywood-ul; amândouă au pozat pentru revista Playboy; amândouă au fost amantele lui Anton LaVey; amândouă au avut o „legătură” cu Robert Kennedy și cu John Kennedy; amândouă au făcut parte din Agenția de modele Blue Book; în sfârșit, amândouă au murit de tinere (34 și 36 de ani).

mm.jpg
Profesioniștii industriei cinematografică au convins-o pe Norma Jeane să se supună câtorva operații estetice, să-și decoloreze părul în blond platinat și să-și schimbe numele. Și așa, fata roșcată și cârlionțată (foto) s-a metamorfozat în Marilyn Monroe. Această nouă personalitate de blondă prostuță și senzuală i-a permis să primească roluri într-o serie de filme care au determinat o schimbare culturală la Hollywood. De pildă, în filmul „Domnii preferă blondele” (Gentleman Prefer Blondes), Marilyn lansează moda părului blond platinat și o nouă coafură, care va fi repede și cu entuziasm adoptată de femeile americane… și nu numai. În acest film, ea joacă rolul unei femei senzuale și în același timp materialiste, care nu se sfiește să-și folosească farmecul pentru a obține ce vrea. Acest tip de caracter va fi ilustrat de nenumărate ori în cultura populară americană.

Norma Jeane s-a folosit de numele de scenă Marilyn Monroe timp de câțiva ani, dar în 1956 a luat o decizie ciudată dar simbolică: ea și-a schimbat în mod legal numele în Marilyn Monroe. Acest lucru reflectă un adevăr trist din viața ei personală. În termeni de control mental, schimbarea numelui reprezintă suprimarea propriei persoane, pentru a-i permite celeilalte persoane să existe în plan real. Din acel moment, Marilyn s-a identificat cu imaginea ei publică.

mm1.jpg

După cum consemnează mai mulți biografi, Marilyn avea foarte puțină libertate personală. Nu se întâlnea niciodată cu rude sau prieteni, fiind ținută izolată, ca să nu-și dea seama sau să nu i se spună că este manipulată. Singurii oameni cu care venea în contact erau „psihologii” ei și persoanele care o manipulau. Viața ei nu a fost cea a unei persoane bogate și celebre, ci mai degrabă a unei deținute dintr-o închisoare. La mulți ani după moarte, într-una din locuințele ei s-a descoperit un număr incredibil de mare de aparate de supraveghere. Acest fapt a confirmat teoria „conspiraționistă” conform căreia Marilyn fusese supravegheată de familia Kennedy și de Mafia. Noii proprietari au cheltuit 100.000 $ ca să înlăture toată această aparatură din casă.
strasberg.jpg
În 1956, Marilyn s-a convertit la iudaism și s-a căsătorit cu cel de-al treilea soț al ei, dramaturgul evreu Arthur Miller. În acest moment, singurele persoane din viața ei erau soțul ei, profesorul de actorie Lee Strasberg și psihiatrii Margaret Hohenberg, Marianne Kris și Ralph Greenson. După cum îl caracteriza Elia Kazan, „Strasberg își luase un aer de profet, de magician, de vraci, de psihanalist și de părinte al evreilor”. Dovada supremă că acești indivizi au fost singurele persoane din viața lui Marilyn este aceea că ei au și moștenit-o. Strasberg a obținut 75% din averea ei, iar dr. Kris, 25%. În ultimul ei an de viață, Miller începuse să aibă îndoieli în privința celor doi, pe care i le-a împărtășit lui Marilyn, iar aceasta era pe cale să se dispenseze de serviciile lor și să-și schimbe testamentul.

Pe 25 octombrie 1962, Los Angeles Times scria că testamentul lui Marilyn Monroe a fost contestat de managera ei, Inez Melson. Domnișoara Melson, care nu beneficia în niciun fel de pe urma testamentului, afirma că Marilyn se afla sub puternica influență a lui Lee Strasberg și a dr. Marianne Kris în momentul când și-a redactat testamentul. O altă dovadă a controlului excesiv al „doctorilor minții” asupra vieții lui Marilyn este aceea că cel care a găsit-o moartă a fost psihiatrul Ralph Greenson. Cum se explică prezența acestuia în casa ei atât de târziu în noapte? Este numai una din întrebările care au ridicat serioase suspiciuni în legătură cu moartea actriței.

În anul 1961, dr. Marianne Kris a convins-o pe Marilyn să se interneze la clinica de psihiatrie Payne Withney. Ceea ce i s-a întâmplat acolo este de-a dreptul șocant, având în vedere că Marilyn era o stea de cinema, dar deloc surprinzător, dacă luăm în considerare faptul că era o sclavă a controlului mental. Iată cum s-au petrecut lucrurile, conform propriei relatări dintr-o scrisoare de 6 pagini, adresată doctorului Greenson:

Înfășurată într-o haină de blană și însoțită de dr. Marianne Kris, a semnat foaia de internare sub numele de Faye Miller. A fost condusă imediat nu într-un loc în care să se poată odihni, ci într-o celulă capitonată, pentru pacienții violenți. Cu cât bătea cu pumnii și striga mai tare să i se dea drumul, cu atât personalul medical era mai convins că era psihotică. A fost dezbrăcată și amenințată că i se va pune cămașa de forță, i s-au luat hainele și geanta, a fost obligată să facă o baie și îmbrăcată într-o cămașă de spital. „M-am simțit ca și când aș fi fost încarcerată pentru o crimă pe care n-o făcusem”. Apoi a intrat un psihiatru care a examinat-o fizic. Deși a obiectat, spunând că făcuse un control medical complet cu două săptămâni în urmă, acestuia nu i-a păsat. Când a refuzat să coopereze, doi tipi solizi și două femei masive au înșfăcat-o de mâini și de picioare, au băgat-o în ascensor și au dus-o la etajul 7 al spitalului. „Măcar au avut decența să mă care cu fața în jos. Am plâns în tăcere până sus”. Acolo i s-a ordonat să mai facă o baie, apoi un șef i-a pus întrebări. „Mi-a spus că de mulți ani sunt foarte bolnavă”. Dr. Marianne Kris, care-i promisese că va veni s-o vadă a doua zi, n-a mai apărut. Nici Lee Strasberg, nici soția lui, cărora reușise să le scrie, n-au putut s-o externeze, pentru că nu-i erau rude.

Un alt aspect mai puțin mediatizat al vieții lui Marilyn Monroe este pierderea celor două sarcini. Deși cei mai mulți biografi afirmă că au fost avorturi spontane, câteva indicii arată că acestea au fost provocate. Aceasta era o practică obișnuită în programul MK Ultra și citind propriile cuvinte ale lui Marilyn, înțelegem că așa s-a întâmplat: „Mi-au luat copilașul și nu l-am mai văzut niciodată. Mi-a fost prea frică să întreb ce vor să facă cu el”. Marilyn a pierdut ambele sarcini la Polyclinic Hospital, locul unde fusese programată, conform lui Fritz Springmeier, autorul cărții „Formula Illuminati pentru a crea un sclav controlat mental”(The Illuminati Formula Used to Create Mind Controlled Slave).

Faptele tulburătoare de mai sus provin din mai multe surse. Puse cap la cap, ele alcătuiesc tabloul trist dar real al vieții unui star hollywoodian, sclav MK Ultra. Traume psihice, izolare, control mental și o supraveghere constantă au făcut parte din viața de zi cu zi a lui Marilyn Monroe. Când aceste abuzuri au adus-o în punctul inevitabil de a claca, „a fost aruncată din trenul libertății”. În semn de respect și compasiune, s-o lăsăm pe ea să aibă ultimul cuvânt:

mm2.jpg
„Hollywood-ul este un loc în care ești plătită cu 1000 de dolari pentru un sărut
și cu 50 de cenți pentru sufletul tău” – Marilyn Monroe

Sursa: http://vigilantcitizen.com/vigilantreport/the-hidden-life-of-marilyn-monroe-the-original-hollywood-mind-control-slave-part-i/#0WjPLoMIdW7dYbCL.99

2014-07-27 1:13 GMT-07:00 Ileana Benea <beneaileana>:

Advertisements

About Drolgalazin

Dr Olga Lazin is a UCLA graduate in History. American Constitutional and Globalization history. She is a published author, and History Lecturer. Read her book: http://www.decentralizedglobalization.com. You can access and download her books at: http://www.olgalazin.com In Hard copy: Globalization is Decentralized: Easter Europe and Latin America Compared, Civic And Civil Society, Foundations And U.S. Philanthropy, published 2016 Author HOUSE, USA. Book: http://www.decentralizedglobalization.com She has been teaching History at UCLA, Cal State University Dominguez Hills, Cal State University Long Beach, as well as University of Guadalajara (UDG) and University of Quintana Roo, in Mexico for over 26 years. Her specialty is History of Food, Globalization of technology, food History, and the American Constitution. As a hobby, she is practicing permaculture. Her radio show is accessible 24 hours a day at: http://www.blogtalkradio.com/dr_olga_lazin FACEBOOK: OLGA LAZIN DROlga Lazin Twitter; @olgamlazin Instagram; #lazinolga E-mail; olazin@ucla.edu
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s