B O M B A ! APA nu hidrateaza organismul….


Subject: B O M B A ! APA nu hidrateaza organismul….


"Apa nu hidrateaza organismul"

O comisie de ancheta a Uniunii Europene a ajuns, dupa trei ani de cercetari, la concluzia ca apa nu hidrateaza organismul.
Regulamentul (UE) nr 1170/2011 din 16 noiembrie 2011, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 299/1, SE statueaza ca "apa nu poate preveni deshidratatrea".
Directiva europeana se bazeaza pe un studiu care a durat trei ani si care s-a facut intr-un centru de cercetari din Italia, reusind sa combata o
credinta de zeci de ani.
Concluzia studiului este ca apa nu este responsabila de hidratarea organismului.
Daca pana acum ne straduiam sa bem zilnic 1- 2 litri de apa ca sa fim sanatosi, aflati ca acest obicei nu ne aduce niciun beneficiu.
O noua lege a Uniunii Europene pretinde ca oricata apa consuma o persoana, acest lucru nu poate combate deshidratarea organismului.
Dupa o dezbatere de trei ani, Uniunea Europeana a decis sa interzica firmelor care imbuteliaza apa sa mai foloseasca mesajul publicitar
cum ca apa asigura o hidratare corespunzatoare. Cei care nu vor respecta aceasta decizie si vor continua sa faca reclama mincinioasa, risca pana la 2 ani de inchisoare – scrie The Telegraph.
Decizia a primit deja avizul presedintelui Comisiei Europene, Joe Manuel Barroso.
Cei care sustin legea, precizeaza ca deshidratarea este o afectiune provocata de un dezechilibru in organism, care nu poate fi combatut numai prin consumul de apa.
O persoana sanatoasa nu se va deshidrata, chiar daca nu va bea multa apa – sustine profesorul Brain Ratcliff, purtatorul de cuvant al Societati britanice de Nutritie.
STUDIUL STIINTIFIC 1
Pana acum, aproape toti doctorii si expertii in medicina ne-au sfatuit sa bem in mod constant, cat mai multa apa, cel putin un litru pe zi. Iata ca situatia se schimba, din cauza unui specialist, cercetatoar scotiana Margaret McCartney.
McCartney a scris in publicatia de specialitate British Medical Journal, citata de All Headline News, ca studiile sale arata ca, daca un om bea apa fara sa-i fie sete, pot aparea unele deficiente: puterea de concentrare scade, in loc sa creasca. De asemenea, unele substante chimice
care se folosesc in dezinfectarea apei imbuteliate sunt nocive pentru organismul uman.
McCartney a mai avertizat, de asemenea, asupra pericolului aparitiei unei afectiuni rare, dar iminenta, cauzata de consumul ridicat de apa.
Aceasta boala se numeste hiponatremie si are ca efect scaderea brusca a nivelului de saruri din corp, precum si aparitia unei tumori la creier.
http://www.doctormercola.com/food-health/how-much-water-do-you-need-to-drink/
Expertii avertizeaza acum ca prea multa apa consumata poate dauna sanatatii:
Dr. Margaret McCartney spune ca a bea apa in exces poate conduce la o pierdere a somnului si implicit la o proasta odihna, pentru ca cei care fac asta vor fi nevoiti sa se trezeasca des in timpul noptii, pentru a merge la toaleta.
Cum? Serviciul National de Sanatate, impreuna cu medici recunoscuti si nutritionisti, nu recomanda publicului sa bea cel putin 1- 2 litri de apa pe zi, pentru prevenirea afectiunilor rinichilor, pentru scaderea in greutate si cresterea nivelului de concentrare?
Oamenii au fost condusi sa creada intr-o serie de numeroase beneficii asupra sanatatii atribuite consumului unei ample doze zilnice de apa, dar intr-un studiu publicat in British Medical Journal, dr. Margaret McCartney a spus, ca recomandarea celor "sase-opt pahare de apa pe zi" era "nu numai o prostie, ci si un nonsens complet demascat" – relateaza publicatia Mail.
Ea a spus ca cercetarile aratand beneficiile unui consum sporit de apa au fost adesea "exagerate" de producatorii de ape imbuteliate.
Dr. Paul McCartney a avertizat ca prea multa apa ar putea conduce la o situatie fatala numita hiponatremie, caz in care nivelul de saruri din
organism scade, ceea ce ar putea determina aparitia de umflaturi in zona creierului.
Profesorul Stanley Goldfarb, un expert in metabolism de la Universitatea din Pennsylvania din Statele Unite, a declarat:"Datele din prezent arata ca in realitate nu exista nici o dovada…"
Cel mai bun lucru de facut este sa bei numai atunci cand ti-e sete si sa mananci numai atunci cand ti-e foame.
Referinte:
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2014112/Drinking-water-bad-health-Benefits-myth.htmlhttp://www.doctormercola.com/food-health/how-much-water-do-you-need-to-drink/………..
Ce este hiponatremia?
Hiponatremia (hiperhidratarea) este o stare potential letala, care intervine atunci cand nivelul de sodiu din plasma atinge o valoare mai mica de 130 milimoli pe litru. Se poate evita prin mentinerea echilibrului de electrolit.
Hiponatremia poate fi adesea confundata cu deshidratarea, datorita faptului ca multe dintre simptome sunt similare. Cele mai distinctive simptome sunt culoarea, volumul si frecventa urinei. Sportivii care prezinta hiponatremie vor avea o urina deschisa la culoare, cu volum mare si
frecventa crescuta a urinarii. In schimb, sportivii deshidratati vor avea o urina inchisa la culoare, cu volum mic, si rara ca frecventa a mictiunii.
Sodiul este esential pentru multe functii ale corpului, inclusiv mentinerea echilibrului fluidelor, reglarea tensiunii arteriale functionarea normala a sistemului nervos.
Hiponatremia a fost uneori mentionata ca
"Intoxicatia cu apa," mai ales atunci cand se datoreaza consumului de apa in exces, fara suplimentarea adecvata de sodiu.
Ce se intampla in timpul intoxicatiei cu apa?
Intoxicatia cu apa produce aceleasi efecte ca si innecul. Dezechilibrul electrolitic si umflarea tesuturilor poate cauza batai neregulate ale inimii, permitand lichidului sa intre in plamani. Umflarea tesuturilor creierului provoaca convulsii, coma si moarte in cele din urma, cu exceptia cazului
in care consumul de apa este limitat si se administreaza o solutie salina hipertona (sare).
Intoxicatia cu apa provoaca tulburari digestive si tulburari ale constiintei. Daca tratamentul este administrat inainte de umflarea tesutului,
pacientul se poate recupera complet in termen de cateva zile.
Trebuie sa bem apa numai atunci când ne este sete!


Si B: Please sign:

Olga,

Sign the petition: Water is a human right and a public trust. Turn the water back on in Detroit!

Water shutoffs by the Detroit Water and Sewerage Department (DWSD) have forced residents out of their homes to live with neighbors and family. Detroit’s water infrastructure needs adequate investment, not the Emergency Manager’s cruel attempt to balance the system’s budget on the backs of the poor.

Instead of repairing the crumbling water infrastructure, or ensuring corporations pay the $9.5 million owed to the Department, Detroit is still trying to further chip away at the poor. In the face of overwhelming unemployment and abject poverty, this aggressive, uncivil process is unsustainable and creates the potential for disease and medical emergencies. It puts the whole community and our environment at risk.

Tell lawmakers to turn the water back on in Detroit: ACT NOW.

We’re teaming up with DailyKos and others to insist that city government and all parties to the bankruptcy mediation return to that understanding of their responsibilities to the people of Detroit. We must start by working with the government, and other leaders to encourage the consideration of a just, sustainable plan to reduce the DWSD’s environmental impact and protect the public health of all people.

Sign the petition telling Detroit to stop the shutoffs, turn the water back on, and immediately implement the Water Affordability Plan passed by Detroit’s duly elected City Council in 2005.

Sincerely,

GASTION.net

Advertisements

About Drolgalazin

Dr Olga Lazin is a UCLA graduate in History. American Constitutional and Globalization history. She is a published author, and History Lecturer. Read her book: http://www.decentralizedglobalization.com. You can access and download her books at: http://www.olgalazin.com In Hard copy: Globalization is Decentralized: Easter Europe and Latin America Compared, Civic And Civil Society, Foundations And U.S. Philanthropy, published 2016 Author HOUSE, USA. Book: http://www.decentralizedglobalization.com She has been teaching History at UCLA, Cal State University Dominguez Hills, Cal State University Long Beach, as well as University of Guadalajara (UDG) and University of Quintana Roo, in Mexico for over 26 years. Her specialty is History of Food, Globalization of technology, food History, and the American Constitution. As a hobby, she is practicing permaculture. Her radio show is accessible 24 hours a day at: http://www.blogtalkradio.com/dr_olga_lazin FACEBOOK: OLGA LAZIN DROlga Lazin Twitter; @olgamlazin Instagram; #lazinolga E-mail; olazin@ucla.edu
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s